Dec 06, 2017

AIA People’s Choice Award for the OSU Reser Stadium Valley Football Center Renovation + Addition

The Oregon State University Reser Stadium Valley Football Center Renovation + Addition has been selected by the people as the top project in the Public/Institutional category. The project has been exciting from the beginning, starting with the discovery of mammoth bones on site.

You can view the full details of the AIA Southwestern Oregon People's Choice Awards at the link: http://www.aiaswo.org/peoples-choice-awards/

About the OSU Reser Stadium Valley Football Center Renovation + Addition

The Valley Football Center expansion at OSU Reser Stadium is an extensive, $42 million project that upgrades 26,000 square feet of existing space and adds nearly 38,000 square feet. The project was completed in multiple phases so as to not interfere with the football season or University events throughout the year. Phase 1 expanded the Valley Football Center to the north, including the new locker room, training table, equipment, as well as the new “Terrace” seating area for fans, and Phase 2 included the construction of a new 157-seat classroom-style team auditorium and a new 3-story lobby entrance to the Valley Football Center on the north end. 

A key component of the project was providing modern athletics facilities to aid in player recruitment within the highly competitive Pac-12 Conference. A new, updated and much larger locker room provides a greater amount of space for each player along with shower facilities and hot tubs. The walls on the south side of the locker room slide open to allow players to run out into the north endzone directly from the locker room. Also, adjacent to the locker room is the new equipment room. This juxtaposition provides players and athletics managers with efficient laundry and equipment handling. Just outside of the locker room is a new sports medicine facility with more than a dozen athletic training tables and rehabilitation equipment.

On a separate level above the locker rooms are the new coaches’ offices. In addition to the new offices, a new auditorium allows the entire football team to watch films together.

Two new signature elements of the Valley Football Center expansion that enhance the fan experience are the Terrace addition and new north entry. The north endzone fan terrace provides premium seating options with spacious outdoor viewing and a range of food and beverage options. The north entry greets Beavers fans and players with a three-story glass façade complemented by an equally tall graphic wall and art installation. Within the new entry is the Beavers Hall of Fame featuring the Terry Wayne Baker Heisman Trophy from 1962 – one of the few original Heisman Trophies housed outside of the NCAA Hall of Fame.

OSU branding and environmental graphics are included throughout all elements of the expansion to celebrate the Beaver Nation.  


comments powered by Disqus

Fortis Construction Trending

Fortis Construction Trending is the home for our news, press releases, newsletters, and videos. 

Year

Tags